Engels

Nederlands

 

Vakanties Kreta

 

  Een leuk vakantie bezoekje Heraklion de hoofdstad van Kreta 

 

Klik op de foto om te vergroten

Klik hierboven op de foto voor meer informatie

 

Heraklion is het departement naast Rethymnon met de gelijknamige hoofdstad van Kreta. De hoofdstad heeft ongeveer 200.000 inwoners en is de plaats van aankomst voor de meeste reizigers. In Heraklion vind je de twee voornaamste beziens waardigheden van Kreta, het archeologisch museum (ma 12.00-18.00 uur en di-zo 8.00-18.00 uur) met unieke overblijfselen van de Minoische cultuur en het paleis van Knossos. Bezoek het archeologisch museum bij voorkeur 's middags dan is het niet zo druk en neem tussendoor een pauze in de museums tuin (toegangsbewijs bewaren!). Andere beziens waardigheden in de stad zijn Dedalou (een straatje met taverna's en winkeltjes), het Venizelos-plein met de Venetiaanse leeuwenfontein, het historisch museum met voorwerpen uit de post-klassieke tijdperken van Kreta (ma-za 9.30-13.00 uur en 15.00-17.00 uur), het marktstraatje, het venetiaanse havenfort en het iconen museums op het mooie Catharina-plein.

 

© copyright 2015 holidaycrete.eu - niets van deze site inklusief de velen pagina's mag zonder mijn toestemming niet worden over genomen.

Privacy verklaring bekijken

 

Bezoekje Chersonissos,

 

Chersonissos / hersonissos (4050 inwoners)
Een zeer levendige badplaats. Het is de populairste badplaats op Kreta met veel uitgaans mogelijkheden. De Boulevard heeft veel restaurants, discobars en terrassen. De stranden zijn veelal klein en smal. Veelbezochte stranden zijn: het Chersonissos-strand en de strandjes bij Starbeach. Verder landinwaarts Aqua Splash waterpark met glijbanen en zwembaden. Dagelijks kun je boot tochten maken vanuit de haven naar de eiland Dia.

 

Appartement uitzicht over de baai van Chersonissos,

 

Klik op de foto om te vergroten

Klik hierboven op de foto voor meer informatie

 

Auto huren in Chersonissos kreta, aanrader

 

Klik op de foto voor meer informatie

Klik hierboven op de foto voor meer informatie

 

Autotravel meer dan 34 jaar is auto travel verhuur bedrijf een zeer betrouwbare autoverhuur partner op kreta griekenland. Door dat autotravel hun kantoren en bedrijven over heel KRETA zijn, kunnen zij u erg voordelige aanbiedingen doen, voor goede en comfortabele nieuwe auto’s voor uw verblijf op Kreta, om de schoonheid van het eiland te verkennen. Zij zijn te vinden in chersonissos hersonissos op honderd meter voor de spar supermarkt winkel richting heraklion.

Auto Travel is er helemaal op gericht om u de beste service en met de beste prijzen te geven. Wees wel voorzichtig met auto verhuur bedrijven die goedkope huurauto prijzen aanbieden. Vaak is het gevolg: een oude auto huren en slechte autohuur service. 
Auto travel – duidelijke boeking – prijzen zijn inclusief.

Hun website staat vermeld onderaan de pagina, bij Handige Links.

 

Malia net naast Chersonissos gelegen, telt 2700 inwoners,

 

Klik op de foto om te vergroten

Klik hierboven op de foto voor meer informatie

 

Een levendige badplaats in hoofdzaak georienteerd op Engelsen. De laatste jaren ontdekken echter steeds meer Nederlandse toeristen deze badplaats op slechts 6 kilometer van Chersonissos. Het centrum heeft meer dan 100 winkeltjes, veel restaurants, discobars en terrassen. Aan de oostkant van Malia zijn archeologische oudheden opgravingen, Minoisch paleis, die u dagelijks kunt bezoeken van 8.30-15.00 uur tegen een kleine vergoeding.

 

Hieronder het paleis van Malia met grote urn,

 

Klik op de foto om te vergroten

Klik hierboven op de foto voor meer informatie

 

Malia telt ook veel leuke goedkope familie appartementen, maar het mooie vakantie appartementen complex Sun Village Malia, voorheen, ( sunweb village), net buiten het gezellige centrum van malia,  en maar 2 minuten lopen naar het mooie brede zand strand van malia spant wel de kroon, alle kamers zijn  ruim van opzet en leuk ingericht en voorzien van airco met tv en met een mooi groot balkon, het is dan ook een 4 sterren appartement, en als klapstuk, met je eigen mee genomen laptop te kunnen internetten, zoals bij de bar of eventueel op je kamer even een mail versturen naar familie of kennissen of vrienden wel zo leuk, dus als je laptop maar met WIFI is uitgerust dan heb je internet, ook is er een mooi groot zwembad met een diepte van twee meter, met daarom heen ligstoelen, plus een groot terras met bar.
De beheerster Maria en man Jiannis en dochter Marina en ( hondje Pretty ) zijn heel vriendelijke en behulpzamen personen, die ook goed engels, en een beetje nederlands spreken, hieronder de foto van het sun village malia complex.

 

Klik op de foto voor meer foto's

Klik hierboven op de foto voor meer informatie

 

Malia heeft prachtige zandstranden de mooiste van Kreta waaronder het Malia-strand, herkenbaar aan een klein eilandje voor de kust met een wit kapelletje en het strand aan de oostkant.

Het centrum heeft ongeveer 75 eetgelegenheden, 2 discotheken en 5 discobars, 50 bars waaronder 1 Nederlandse en mogelijkheden om geld te pinnen.

 

Bezoekje KNOSSOS,

 

Klik op de foto om te vergroten

Klik hierboven op de foto voor meer informatie

 

KNOSSOS, de beroemde hoofdstad van het Minoïsche Kreta, is te vinden op vijf kilometer ten zuiden van Heraklion. Tien eeuwen lang was Knosses de eerste en grootste stad in Griekenland en van heel Europa. Nu zijn er nog de prachtige oudheden overblijfselen van het grote paleis van koning Minos, de villa's, het theater, grote kruiken en de graven. Op deze plaats leefde de mens voor het eerst ongeveer 6000 jaar voor Chr. in georganiseerd verband. De door opgraver Evans uitgevoerde reconstructies geven de bezoekers een inzicht in de structuur van zo'n Minoïsch paleizen complex. Kreta is de poort waardoor de heel oude beschaving van het Midden-Oosten Europa binnen kwam. Deze beschaving kwam tot een hoogtepunt onder koning Minos. Kreta heeft in de Minoïsche tijd een enorme bloeitijd gekend, het toppunt van bloei zou hebben gelegen tussen 3000 en 1000 v. Chr.

 

Wandeling Samaria kloof,

 

Klik op de foto om te vergroten

Klik hierboven op de foto voor meer informatie

 

In het departement Chania ligt ook de bekende Samaria kloof. Via een bospad daal je 1225 meter af de kloof in. Op sommige plaatsen slechts 4meter breed, met rotswanden met een hoogte van 600 meter. De voettocht is +/- 16 km en duurt ongeveer 6 uur. Het eindstation is Agia Roumeli. De Samaria kloof is de smalste ter wereld. De kloof is te lopen van half mei tot en met september. Naast de bekendste kloof kun je ook de Imbros kloof lopen. Deze kloof is beter begaanbaar dan de Samaria kloof en begint ten oosten van de Samaria kloof bij het dorp Imbros in het departement Rethymnon. De wandeling is korter en duurt ongeveer 3 uur. Het smalste stuk is slechts 4 meter met rotswanden van ongeveer 30 meter hoog. De kloof is te lopen van maart tot en met oktober

 

Heel mooie berg wandeling met een prachtig panorama uitzicht, aanrader!

 

Panorama uitzicht Plaka

 

Klik op de foto om te vergroten

Klik hierboven op de foto voor meer informatie

 

De berg wandeling,

 

Als je het dorp Plaka in noordelijke richting uit wandel heb je net voor de eerste haarspeldbocht een onverharde weg naar rechts, die moet je nemen. Even verder splitst de weg in drie, wij nemen de linker sterk stijgende weg. Na 20 min. pittig klimmen bereik je boven een asfaltweg. Nu ga je rechts en je volgt een tijdje de weg die naar het dorp Vrouhas leidt. Net voor een windmolen ga je rechts een asfalt weg in en deze volg je nu heel de tijd in noordelijke richting. Je passeert nog een klein kerkje en bij nog een splitsing wandel je rechts aan (altijd in noordelijke richting wandelen). Je wandel nu door een wind molenpark maar in de verte zul je ongetwijfeld het kleine kapelletje Agios Ioannis al zien staan. Na een rustpauze bij het kerkje loop je even terug in zuidelijke richting. Links daalt een onverhard, breed pad in de richting van de kust. Dit neem je. Je loopt nu terug richting Plaka met heel de tijd een fantastisch uitzicht over de schitterende Mirabello golf en het eiland Spinalonga. Je komt terug uit op de splitsing waar we daarstraks de linker stijgende weg hebben genomen. Hier dus weer links en je bent weer bij af.

 

Panorama uitzicht op de Mirabello Golf in het oosten van Kreta.

 

Klik hierboven op de foto voor meer informatie

 

Dit panorama cafe restaurant moet je zeker eens bezoeken het uitzicht is ongelooflijk, de verkleuring in het water bij de branding lijn wordt veroorzaakt door warm water bronnen.
De stad Agios Nikolaos en het windmolen park bij plaka is zichtbaar op de achtergrond, rechts het eiland pseira.
De menu's van het cafe restaurant woorden met zorg bereid en niet duur.
Bij het bestellen van een menu, laten ze je het eten in de keuken eerst bekijken, waar kom je dit nog tegen.
Het is te bereiken vanaf Agios Nikolaos richting Sitia net voor het het dorpje Lastros zie je het bord rechts van de weg staan met opschrift Panorama cafe restaurant, zie de landkaart hierboven.

Bij het eilandje Pseira (zie foto hierboven)  zijn resten van een Minoïsch schip (1800-1675 v. Chr.), volgeladen met amforen voor wijn en olijfolie, opgedoken. De vonsten zijn ze te bezichtige in het Archeologisch Museum van Sitia oost kreta. Het gaat om de ontdekking en opgraving van archeologe Elpida Hadjidaki.

 

 

Het verhaal van een motor rijder,

 

Klik op de foto om te vergroten

Klik hierboven op de foto voor meer informatie

 

Eind augustus 2005 bezochten we Kreta voor een korte reis vakantie.
Als je dit Griekse eiland vanaf de motor wilt bezichtigen is het het gemakkelijkst om per vliegtuig naar Kreta te vliegen en ter plaatse een motor te huren. Met de motor kun je het eiland bereiken na een rit van ca. 2800 km en minimaal 2 oversteken met een veerboot.
Kreta en de rest van Griekenland staan niet bekend om de verkeersveligheid. Er gelden dezelfde verkeers regels als in de rest van Europa, alleen niemand schijnt zich hier echt aan te houden. Goede geasfalteerde of bestrate wegen zijn niet vanzelfsprekend. Het wegdek is op veel plaatsen versleten en zit vol gaten. Bij regen verandert het wegdek in een glijbaan. Bij de hoge temperaturen is het niet comfortabel rijden in een veilig motorpak. Neem je dit allemaal voor lief, dan is het er, vooral met een enduro of een all-road reis motorfiets, prachtig rijden, vooral met een zonnebril op.
In dit verslag hopen we een goede reis route indruk van het eiland en nuttige routes informatie voor motorrijders te  hebben geven.

 

Bezoekje Chania,

 

Klik op de foto om te vergroten

Klik hierboven op de foto voor meer informatie

 

Chania is de karaktervolle hoofdstad van West-Kreta. Chania is een gezellige stad, maar ook een verkeers knooppunt en markt centrum.
We vinden een parkeerplaats in een smal straatje dicht bij de Kretische zee.
Het gezelligste punt is de oude haven. De haven is omringd met Venetiaanse huizen en arsenalen (pakhuizen). De kleur rijke vissersbootjes dobberen er lustig op los. Aan de boulevard tientallen cafés en restaurantjes. De obers prijzen hun maaltijden aan. Eén van hen hoort dat wij uit Nederland komen en begint te vertellen over zijn broer in Nederland die in Limburg een Grieks restaurant heeft.

Vervolg west Kreta,

 

Vanuit Chaniá-stad voert de kustweg als vanzelf langs de plaatsen Chrysí Aktí, Kalamáki en Agía Marína om uiteindelijk via Kolymbári uit te komen in de havenplaats Kastélli Kissamou, door de Kretenzers eenvoudig Kastélli genoemd. Vanaf hier vertrekken diverse veerboten naar verschillende Griekse eilanden. Kíssamos was in de Romeinse tijd al een stad en destijds de havenplaats van de antieke stad Polirrinía. Tot op de dag van vandaag worden in Kíssamos opgravingen gedaan. Vanuit de haven kan men met een bootje naar Gramvóusa nemen. Dit is een schiereiland met aan de punt het gelijknamige eilandje en het eilandje Agria Gramvóusa. Het schiereiland en de voor de kust liggende eilanden hebben nagenoeg geen bewoners. Op het zuidelijkste eiland Gramvóusa is een groot, en in het verleden onneembaar gebleken, fort dat de Venetianen hier hebben gebouwd om zeerovers, die hier hun basis hadden, van het eiland weg te houden. 
7 kilometer landinwaarts liggen de ruïnes van de oude stad Polirrinía, ooit de belangrijkste stad van Kreta. De tweede havenplaats van Polirrinía was Falássarna, in vroeger tijden een belangrijk handels- en scheepvaartcentrum. Er zijn nog diverse resten van de oude stad uit de 5e en 4e eeuw v.Chr. te zien. Er is onder andere een uit steen gehouwen troon te zien, waarvan niemand de herkomst en leeftijd weet. Tevens is Falássarna bekend vanwege de schitterende zand stranden zoals Tigani Balos.  Men zegt wel één van de mooiste van heel Kreta.

 

Hieronder een foto van de stranden van Falassarna, ook wel de braadpan van Tigani Balos genoend,

 

Klik op de foto om te vergroten

Klik hierboven op de foto voor meer informatie

 

De kleine baaien met mooi helder blauw zee water strekken zich uit langs de hele kust.
In het binnenland ligt het gebergte van Topólia beginnend met het gelijknamige dorp, is het een schitterend natuurgebied van zo'n 1500 meter lang. De berg wanden van de kloof  bereiken op sommige plaatsen wel een hoogte van 300 meter en zijn mooi begroeid.

 

Vakantie werk op Kreta, het verslag van een vakantie werker,

 

Veel studenten willen in de zomermaanden lekker een paar maanden werken op Kreta en dan vooral in de toeristische plaatsen zoals Chersonissos en Malia. Het lijkt allemaal heel erg leuk en dat is het ook zeker maar dan moet je de nadelen voor lief nemen. De makkelijkste manier om werk te vinden op Kreta is gewoon de bars en discotheken afgaan en vragen of ze nog iemand nodig hebben. Dit is vaak het geval maar verwacht dan geen leuke baan als barkeeper. De barkeepers zijn of Grieks of werken het gehele toeristische seizoen. Als er wel werk voor je is, mag je over het algemeen vervelende klusjes opknappen zoals afwassen. Blijf dus vooral goed zoeken en laat mensen weten dat je wilt werken. Dan vind je vanzelf de beste baan!

 

Ook het eiland Santorini moet u eens bezoeken, aanrader!

 

Klik op de foto om te vergroten

Klik hierboven op de foto voor meer informatie

 

Santorini is het zuidelijkste en bekendste eiland van de cycladen in de Egeïsche zee. Vanaf Kreta worden er veel boot excursies aangeboden naar Santorini. Mede daarom besteden wij op deze website een beetje aandacht aan dit eiland. 
De naam Santorini is afkomstig van Sint Irene (Sant Irini). Eigenlijk bestaat Santorini uit een groot eiland en meerdere kleinere eilandjes. De groep eilanden is ontstaan door vulkanische activiteit. Daardoor ontstond er een groot eiland. Doordat bij een grote vulkanische uitbarsting grote delen van het eiland zijn weggeslagen zijn er meerdere kleine eilanden overgebleven. Naast het hoofdeiland Thira zijn dat Thirasia, Aspronisi, Paléa Kaméni en Néa Kaméni. Bij elkaar hebben de eilanden een oppervlakte van ongeveer 73 vierkante kilometer. De grote uitbarsting, 1628 jaar voor het begin van onze jaartelling, veroorzaakte een ruim 100 meter hoge vloedgolf, waardoor een groot deel van de Minoïsche cultuur op Kreta werd verwoest. 

Santorini wordt bewoond door in totaal ongeveer 13.670 mensen. De meeste van hen wonen op het eiland Thira. Deze naam komt van de Doriërs, waar ene Thira aan de macht was. Op Thira vind je ook de hoofdstad van het eiland: Fira. Deze stad ligt bovenaan de steile rotsen en bestaat uit een groot aantal witte huisjes met ronde blauwe daken, die uit de lava zijn uitgehakt. Voor de kleuren blauw en wit is gekozen als een toen malig konflikt Zij verboden het gebruik van de Griekse vlag en daarom besloten de mensen hun huis in de kleuren van de vlag te schilderen. 

 

Handige tips over de accommodaties op Kreta,

 

Op Kreta vind je echt alle soorten accommodaties van simpele huisjes, appartementen tot super luxe hotels en privé villa's, in uiteenlopende prijsklasse en op zeer veel verschillende lokaties, van zeer rustig tot zeer luidruchtig vooral in het uitgaans leven.
Een groot voordeel ten opzichte van toeristische landen en streken in ontwikkeling, is dat de kans dat je hinder ondervindt van bouwwerk zaamheden erg klein is. Een rustig gelegen hotel zal daarom vaak ook echt rustig zijn.

 

Waar moet je zoal op letten als je een accommodatie op Kreta boekt,

 

Zoals een 5 sterren hotel op Kreta is echt een 5 sterren hotel wat betreft service en kwaliteit. 
Een heel rustig of landelijk gelegen accommodatie kan vrijwel in the middle of nowhere staan, lees de informatie goed na en probeer goed te bepalen hoe de ligging echt is, voordat je het weet kun je het hotel niet uit zonder taxi of huurauto.
Een levendig complex ?, waarschijnlijk bezocht door veel jongeren, die soms het niet te nauw nemen met de fatsoens normen.
All inclusive, voor mensen die all inclusive hotels gewend zijn in bijvoorbeeld het Caraibisch gebied, kan het op Kreta tegen vallen, Op tropische bestemmingen zijn de kost prijzen vaak zo laag, dat het all inclusive pakket dat daar aangeboden word ook heel compleet is, op Kreta zie je redelijk grote verschillen in het all inclusive aanbod, sommige hotels zijn erg compleet, maar het kan ook gebeuren dat naast de 3 maaltijden er alleen wijn, bier en frisdrank bij de maaltijden inbegrepen is en wat gratis activiteiten.
Sommige ( hotels, appartementen )  hebben te weinig of te veel aan gloor in de zwembaden toegevoegt, let hierop in verband met vervelende aandoeningen.

 

 

 

Zet deze site bij je favorieten!!

 

Handige Links

 

info:  holidaycrete@live.nl

 

Lees dit,

 

www.holidaycrete.eu: besteed veel zorg aan het bijhouden van alle informatie op de site. Maar door foutief aangeleverde informatie en andere oorzaken kunnen er dingen fout gaan. Bovendien is www.holidaycrete.eu niet verantwoordelijk voor eventuele type en drukfouten. Het gebruik van de informatie op www.holidaycrete.eu is daarom voor eigen risico. 
www.holidaycrete.eu: verleent een dienst aan de gebruikers van internet door middel van het vermelden van informatie die bij de verschillende bronnen te vinden zijn. De gebruiker is zelf verantwoordelijk voor het nagaan of de verkregen informatie (nog) correct en geldig is. www.holidaycrete.eu kan daarom nooit verantwoordelijk worden gesteld voor gevolgschade van de doorverwijzing naar deze informatie.
www.holidaycrete.eu: is dan op geen enkele wijze verantwoordelijk voor de inhoud, vergelijkingen en interpretaties van de inhoud, vergelijkingen en resultaten van de websites die door www.holidaycrete.eu worden gebruikt en of via hyperlinks vanaf www.holidaycrete.eu bezocht kunnen worden.

 

Privacy verklaring

 

© copyright 2016 holidaycrete.eu - niets van deze site inklusief de velen pagina's mag zonder mijn toestemming niet worden over genomen.